پرویز رحمانی در حاشیه برگزاری شانزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی با اشاره به توافق جدید نفتی ایران و ترکمنستان به خبرنگار مهر گفت: با امضای یک قرارداد با شرکت دراگون اویل امارات (پیمانکار شرکت نفت ترکمنستان) قرار شده است دکل ایران خزر به مدت 2 سال در آبهای کم عمق این همسایه شمالی ایران در دریای خزر چاه های توسعه ای حفاری کند.
مدیر عملیات دریایی حفاری شمال حجم قرارداد اجاره دکل حفاری ایران - خزر توسط شرکت اماراتی را روزانه 135 هزار دلار اعلام کرد و افزود: همچنین مقرر شده است روزانه حدود 5 هزار دلار برای اجاره دو فرورند شناور یدک کش و پشتیبانی هزینه از طرف کارفرمای خارجی پرداخت شود.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه از سال 84 تا کنون حفاری ایران در آبهای کم عمق دریای خزر بدون کوچکترین حادثه ای ادامه داشته است، اظهار داشت: دراین مدت در مجموع 30 حلقه چاه جدید توسعه ای و تعمیراتی نفت در ترکمنستان حفاری شده است.
وی با تاکید بر اینکه حفاری شمال در یکهزار و 700 روز گذشته هیچ گونه حادثه ای برای حفاری در آبهای کم عمق دریای خزر در ترکمنستان نداشته است، بیان کرد: برای حفاری در این کشور همسایه ازتکنولوژی حفاری جهت دار استفاده و پیش بینی می شود حداقل تا 2013 میلادی فعالیت های نفتی ایران در ترکمنستان ادامه یابد.
رحمانی با اعلام اینکه تا کنون 96 هزار متر حفاری توسعه ای توسط ایران در آبهای کم عمق خزر در کشور حفاری شده است، بیان کرد: با وجود فعالیت شرکتهای مختلفی از روسیه و اروپا خدمات فنی و مهندسی صادر شده به ترکمنستان توسط این مجموعه نفتی قابل توجه بوده است.
مدیر عملیاتی - دریایی حفاری شمال همچنین در خصوص آخرین وضعیت حفر چاه های اکتشافی ایران توسط سکوی نیمه شناور امیرکبیر بیان کرد در حال حاضر حفاری اولین چاه اکتشافی در آبهای سرزمینی ایران در دریای خزر مراحل پایانی خود را پشت سر می گذارد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه هم اکنون حفاری در عمق بیش از 700 متری در آبهای دریای خزر در حال انجام است، یادآور شد: بخش خزر جنوبی یکی از عمیق ترین دریاهای جهان به شمار می رود به طوریکه امکان حفاری چاه های نفت و گاز تا عمق بیش از یکهزار متر وجود دارد.
وی از فوران آب نمک در بستر دریای خزر به عنوان یکی از چالشهای پیش رو برای اکتشاف نفت و گاز در این منطقه خبر داد و خاطر نشان کرد: پیش بینی می شود تا پایان امسال نتایج قابل قبولی از کشف ذخایر جدید هیدروکرورید به دریای خزر اعلام شود.
نظر شما